Me odotamme sitä yhdeksän pitkää ja pimeää kuukautta. Laskemme päivittäin kuinka monta yötä siihen vielä on. Tarkkailemme saapuvia muuttolintuja ja luonnon puhkeamista. Vihertääkö koivuissa ehkä hiirenkorvat? Tai onko kukaan nähnyt jo peipposia? Mietimme voisimmeko kaivaa kukkamekot esille komerosta ja työntää jalkamme jo flip-flopit. Katselemme kalpeaa ihoamme ja yritämme työntää nenää aurinkoa kohden jos se vain pilkistää pilven rakosesta. Luomme kaihoisia katseita varaston suuntaan miettien "Olisiko aika jo ottaa grilli esille?" Tunnemme kielellämme kylmän juoman ja kuolaamme makkaraa sinapilla.
Ja sitten yhtenä aamuna se on täällä K E S Ä! Melkein heitämme volttia hyräillen "hän on täällä taas kauan sua odotin täällä taas Neiti Kesä". Me tiedämme ettei tätä iloa ja riemua meidän leveysasteilla kestä pitkään. Kuukausia on tasan kolme joten meidän mottomme on "elä kuin viimeistä kesäpäivää". Jo huomenna voi nimittäin tulla sadekuuro ja juhannuksesta eteenpäin päiväkin alkaa jo lyhenemään! Tähän voisi lisätä Putous-hokemaa vähän mukaillen, että "Kesä on ihmisen parasta aikaa!"
"Mennää mennää mennää mennää mennää enon veneelle
Mull'on mull'on mull'on nakkii jakaa vaikka kenelle
Beach, enkuks santaranta, fish, narraan säynävää
Vedän kyrsää, kaikil mausteil, äst, puuttuu sämpylä
Kiikarissa kesäkissa, miau, pliis ei änkyrä
Däymmm, sull´ on täydelline ruokaympyrä"
Mull'on mull'on mull'on nakkii jakaa vaikka kenelle
Beach, enkuks santaranta, fish, narraan säynävää
Vedän kyrsää, kaikil mausteil, äst, puuttuu sämpylä
Kiikarissa kesäkissa, miau, pliis ei änkyrä
Däymmm, sull´ on täydelline ruokaympyrä"
Kuva Nelli Kivinen
Pääsin muutamia viikkoja sitten jo kurkistamaan miltä Lidlin kesä näyttää! Kesälanseeraus pidettiin tänä vuonna Yrjönkadulla G Livelabissa. Siellä näyttikin olevan jo grilli kuumana kun viime vuoden Grillimaisteri Sofia Åhman valmisti grillin ääressä ammattilaisen ottein herkkua ruokapöytään. Tuoksut saivat jo makunystyrät valpastumaan joten tiedossa olisi hyvää grilliruokaa!
Pakko todeta, että minulle tuli hauska deja-vu tunne astuessani G Livelabin ovesta sisälle. Tässä tilassa tapasin nimittäin kampaajani Kaisun vuonna 1999. Yrjönkadun ja Iso Roban kulmassa oli niihin aikoihin Naps-kampaamo. Meidän yhteinen "tukkataival" on alkanut juuri tällä paikalla. Tulvahti mieleen ihan selkeitä mielikuvia jopa siitä miltä kampaamossa näytti. Hauska muisto!
Itse en grilliä kerrostaloasukkaana omista mutta mielelläni nautin grilliherkkuja. Onneksi ystävä- ja tuttavapiirissä on omakoti- ja rivitaloasujia, joten kesällä pääsee aina herkuttelemaan myös grilliruoasta. Mikään ei kyllä kesällä voita sitä tunnetta kun pöytään kannetaan höyryäviä grilliherkkuja ja saat aloittaa maistelemaan mitä ihanampia makuja.
Saimme kuulla Lidl kesällä 2018 tekemästä tutkimuksesta, jossa oli haasteltu 507 henkilöä (18-65v). Tutkimuksen mukaan 70% grillaa. Vastaajista peräti 95% grillaa vapaa- tai lomapäivinä. Myös arkisin grillin ääressä ruokaa valmistaa 40%. Tutkimus myös kertoi, että pintamaustaminen on nousussa edelleen. Todelliset "heavy userit" grillaavat myös kesäsesongin ulkopuolella.
"Vamos a la playa
Vaan pari pilvee taivaal
On grilli sekä notski
Saunassa siesta
Vamos a la playa
Ja kaikki kreisibailaa
On aurinko ja botski
Rannalla fiesta"
Vaan pari pilvee taivaal
On grilli sekä notski
Saunassa siesta
Vamos a la playa
Ja kaikki kreisibailaa
On aurinko ja botski
Rannalla fiesta"
Pääsimme maistelemaan kesän 2019 herkkuja lohihampurilaispihviä, naudan entrecotepihviä ja broilerivartaita Lidlin valikoimista. Olen itse ollut vähän arka grillailemaan kalaa mutta tulevana kesänä aion kyllä jossain vaiheessa kokeilla sitäkin. Lohihampurilaispihvien kanssa maistui Grillimaisterin Tartarmajoneesi. Ehdottomasti maistan myös toistamiseen Grillimaisterin Katkarapuja dippien kera - taivaallisia!
Grillimaisterin Broilerin grillipihvit XXL ovat myös tämän kesän uutuuksia. Totta grilliin laitetaan myös kesällä runsaasti kasviksia. Itse pidän siitä, että kasviksia on runsaasti tarjolla grilliherkkujen kanssa ja totta kai myös uusia perunoita. Olen tänä keväänä jo kahdesti päässyt maistamaan niitä ja avot se uusien perunoiden maku! Ja nautitaan totta kai voinokareen kanssa....
Naudanliha valikoimissa on entrecotin lisäksi uusia Naudan kebab vartaita sekä Naudan grillipihvejä ja Mureutettua naudan ulkofileepihviä. Itse en koskaan osta valmiiksi marinoituja tuotteita vaan haluan itse marinoida ja olen kokeillut myös pintamaustamista. Mutta jokainen tyylillään!
Kuva Nelli Kivinen
"Suomen kesä
Elä kuin viimeistä päivää
Mennää mennää mennää mennää mennää enon veneelle
Mull'on mull'on mull'on maishii jakaa vaikka kenelle
Deck, enkuks kansi on, fleet, taas oon ruoris
Sippaan limppaa, korkit auki, silmät kii jäävuoris
Oon muotovalio, tip top, ruokavalio kuosis
Däyymmm, mun bruna pysäyttää vaik luodit"
Elä kuin viimeistä päivää
Mennää mennää mennää mennää mennää enon veneelle
Mull'on mull'on mull'on maishii jakaa vaikka kenelle
Deck, enkuks kansi on, fleet, taas oon ruoris
Sippaan limppaa, korkit auki, silmät kii jäävuoris
Oon muotovalio, tip top, ruokavalio kuosis
Däyymmm, mun bruna pysäyttää vaik luodit"
Tutustuimme myös aivan ihaniin mocktaileihin tilaisuudessa! Alkoholittomat cocktailit olivat todella kauniita ja myös maistuvia. Caipirinha mocktailiin tarvitset limettilohkoja, tuoretta minttua, suikaloitua kurkkua, runsaasti jäitä ja alkoholitonta Lidl Sunrise Caipirinhaa Mocktailia. Hyvää oli myös Hedelmä mocktail, joka sisälsi Saskia Mandariini Heleä-vettä, hedelmäsosetta, appelsiiniviipaleen ja tuoreita mansikoita. Sitruuna-ruusu mocktail rakentui Heleä-ruusumakuvedestä, limettiviipaleista, sitruunamelissasta ja jäistä. Lisää mocktail vinkkejä löytyy Lidl reseptipankista. Juomien lisäksi reseptipankista löytyy myös grillaus- ja ruokareseptejä kokeiltavaksi omassa kesäkeittiössä.
"Vamos a la playa
Vaan pari pilvee taivaal
On grilli sekä notski
Saunassa siesta
Vamos a la playa
Ja kaikki kreisibailaa
On aurinko ja botski
Rannalla fiesta
Suomen kesä
Elä kuin viimeist päivää"
Vaan pari pilvee taivaal
On grilli sekä notski
Saunassa siesta
Vamos a la playa
Ja kaikki kreisibailaa
On aurinko ja botski
Rannalla fiesta
Suomen kesä
Elä kuin viimeist päivää"
Totta kai kesää kuuluu myös jäätelö! Lidlin pakastealtaasta löytyy MahtisTuutti Mango & Passion, joka oli erittäin makoisa ensimaistelu kokemuksella. Laktoositon jättituutti, joka kyllä kuumana kesäpäivänä viilentää mukavasti. Valkosuklaa-mantelipuikko on myös tämän kesän uutuusjätski. Valikoimissa on myös vegaaneita jäätelöpuikkoja, jotka on tehty kookosmaitoon.
"Nuori eno hodari-bodari ekana pelastusliiveihin ui
Ympäri lahtia plaanataan jahtia, kannella leikataan pihviä kahtia
Anna mulle onki, lohimedaljonki
Omega-3 rasvahapot, pydessä köli, masto, lapot
Whip it
Vamos a la playa
Vaan pari pilvee taivaal
On grilli sekä notski
Saunassa siesta
Vamos a la playa
Ja kaikki kreisibailaa
On aurinko ja botski
Rannalla fiesta"
Ympäri lahtia plaanataan jahtia, kannella leikataan pihviä kahtia
Anna mulle onki, lohimedaljonki
Omega-3 rasvahapot, pydessä köli, masto, lapot
Whip it
Vamos a la playa
Vaan pari pilvee taivaal
On grilli sekä notski
Saunassa siesta
Vamos a la playa
Ja kaikki kreisibailaa
On aurinko ja botski
Rannalla fiesta"
Lidl kesämainos on joka kesä huvittanut minua ihan suunnattomasti! Tänä vuonna ollaan bodari-Enon veneellä, jossa sattuu ja tapahtuu! Ja pakkohan minun oli lainata Stingyn kesäbiisin sanat tuonne tekstini väliin. Ihan hervotonta menoa taas luvassa tutun perheen viettäessä "elä kuin viimeistä kesäpäivää" #ekvk "vamosalalidl"-hengessä! Näistä mainoksista vaan tulee hyvä kesäfiilis!
Jos grillauksen Suomen mestaruus kiinnostaa niin kesäkuussa starttaa uudistunut Lidl Kesäkiertue -ilmaistapahtuma. Grillaustaistoon ei enää ehdi ilmoittautua mukaan mutta pääset katsomaan miten tittelistä kamppaillaan eri paikkakunnilla. Finaali huipentuu Helsinkiin 15.6. Kiertueella on uutena mukana Hans Välimäen pop-up ravintola. Hansin lisäksi tähtikokkikaartiin kuuluvat ihana Roope Rehbinder ja Meri-Tuuli Väntsi, jotka jakavat parhaat grillausvinkkinsä kesäkeittiössään. Tästä pääset kurkistamaan kun vierailin Roopen Artallissa Siuntiossa pari kesää sitten.
Joten sitten vain #ekvk ja #vamosalalidl - herkullista kesää kaikille!