Varoituksen sana - jos olet nälkäinen tämän postauksen lukeminen saa ruokahalusi vain kiihtymään joten jatka lukemista omalla vastuullasi kurnivan vatsasi kera :)
Otin jo pienen varaslähdön marras-joulukuun vaiheessa joulupöydän antimiin. Silja Line oli kutsunut meitä bloggaajia, vloggaajia ja tubettajia Silja Symphonylle tutustumaan alkavaan joulusesonkiin ja -tarjontaan laivoilla ja ennenkaikkea herkuttelemaan joulubuffan antimista. Minähän rakastan jouluruokia yli kaiken joten Olympiaterminaalia kohden uhkaavista pilvistä välittämättä.
Nyt täytyy sanoa, että kala-, mäti-, äyriäis- ja simpukkatarjonta oli kohdallaan. Söin ruokaa silmilläni jo valitessani sitä sillä jouluaterian alkuun olen aina tottunut kylmään kalaherkutteluun. Kalapöytä taitaa olla levinnyt jo täältä rannikkoseuduilta muuallekin maahan ja on osa jouluperinnettä. Kalojen kanssa tarjottavat keitetyt perunat olivat ihanan, pieniä -
juuri sellaisia kuin ensimmäiset kesällä maasta ylös nostetut uudet perunat.
Jos et ole merenelävien ystävä löytyy kylmästä alkupalapöydästä lukuisia erilaisia lihavaihtoehtoja ja totta kai myös ihanan raikkaita ja meheviä salaatteja. Minusta koko joulubuffet näytti äärimmäisen herkulliselta mutta vaikka silmät söisivät on ihan pakko rohmuttuaan kaloja sydämen kyllyydestä vähän hidastaa tahtia, että jaksaisi vielä sitten lämpimän ruuankin puolelle. Joulubuffet vaatii kyllä rauhallisen herkutteluhetken ja hyvää seuraa ettei tule ihan ähkyä...
Pidän myös suomalaisen joulun perinnejouluherkuista ja niitäkin Silja Linen joulubuffet tarjoaa. Totta kai kinkkua on saatava ja ehdottomasti harmaasuolattua. Tarjolla oli toki myös tuoresuolattuakin. Kinkun kyytipojaksi tujua sinappia - oli muuten hyvää laivalla. Ja totta kai meidän omat perinnelaatikot. Rakastan lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikoita. Perunalaatikon pitäisi olla mielellään sellaista valuvaa ja hieman rusehtavaa kuten isoäidillä oli tapana meille tarjoilla mutta pidin myös Siljan perunalaatikosta. Rosollia ja vaaleanpunaista rosollikermaa :)
Meitä kävi välillä viihdyttämässä sympaattinen Silja Linen oma Harri Hylje siinä herkuttelun lomassa. Aika iloinen veijari vaikka matkassa ollut pienen pieni Amos poika vähän mutristi suutaan joutuessaan Harrin syleilyyn. Olisi pitänyt ottaa Harri Hylkeen kanssa selfie!
Ja sitten jälkiruokapöytään! Voin vakuuttaa teille, että tässä herkkubuffassa oli vaikea valita mitä kaikkia hyvää kehtaa lautaselleen ottaa ja ennenkaikkea mitä jo melko piukeaan vatsaan mahtuu. Otanko käpykakkua, jouluhalkoa, juustoja, suklaakakkua, mansikkatorttua, jouluista hedelmäkeittoa kermavaahdon kera, vaahtokarkkeja, piparkakkuja, marmelaadia, suklaata....
Jos mielit Siljalle herkuttelemaan on tämä buffet tarjottavissa 26.12.2016 saakka laivoilla. Itse haaveilen joka vuosi jouluristeilystä Ruotsiin mutta tähänkään joulukuuhun se ei valitettavasti tule mahtumaan. Pääsimme kurkistamaan Silja Linen uusittuihin hytteihin ja niiden ilme on raikkaan graafinen ja suomalainen. Näytti oikein tyylikkäältä.
Keväällä on pakko päästä viimeistään risteilemään ja vähän shoppailemaan laivalle. Nyt jouduin vain tyytymään window shopping -kierrokselle koska laiva seiso satamassa tilaisuutemme aikana ennen seuraavaa lähtöään Tukholmaan. Voi mitä kaikkea ihanaa tuolla olisi ollutkaan... Keväällä muuten Silja Europalla on mahdollista kokea uudentyyppistä elämysteatteria. Kuulosti mielenkiintoiselta!
Sääkin oli kirkastunut ja aurinko paistoi kun kävelimme tyytyväisenä terminaalia kohden. Virkistävä ja ennen kaikkea maittava parituntinen oli mennyt kuin siivillä. Kiitos ♥
Lisää Silja Linen joulutarjonnasta löydät tästä.
Mut ois niin löytänyt tuolta jälkkäribuffasta :)
VastaaPoistaKivaa keskiviikkoiltaa!
LOL...itse olin sekä kala- että jälkiruokabuffassa ahkerasti mutta jostain syystä ymmärsin sen vähän hillitä itseäni tuossa lämpien puolella. Harmi Outi kun et kätesi takia voinut tulla ♥
PoistaMukavaa torstaita ja hernekeittopäivää!
Huomenna mennään, oisko se Buffa vai Tavolata. Niin hyvältä taas kerran näyttää Tallink Siljan joulubuffa. <3 Harmi, etten päässyt, kun ukkeli oli viettämässä 50v juhliaan ja tytär oli kuumessa. <3 Mutta huomenna syöpöttelen sitten senkin edestä. ;)
VastaaPoistaUuuu...sinulla on herkutteluhetki edessä oli kumpi paikka vain laivalla :) Joulubuffa oli äärettömän kauniisti esillepantu ja ne maut...en pysty edes kuvailemaan niitä ettei kuola valu näppikselle. Mietinkin missä olet kun olin varma, että oltaisiin vihdoin tavattu...
PoistaMutta huomenna sitten syöt oikein huolellisesti ja hitaasti ♥
Oli kyllä hyvä lounas. Kylmien puolella keskityin tapani mukaan mäteihin ja sitten hyppäsinkin jo jälkiruokiin. Lämpimät ruoat eivät koskaan olleet oma juttuni buffassa, vaikka hyviltä ruoat näyttivätkin.
VastaaPoistaSaa nähdä millainen on tarjonta maaliskuussa, johon näillä näkymin ajoittuu palkintomatkamme.
Onnea vielä kerran tuossta ihan Hannu Hanhimaisesta tuurista siinä kilpailussa :) superjuttu!
PoistaUskon, että hyvää ruokaa on silloinkin tarjolla ja ehkä jotkut teemaviikot...
Ihana yhteenveto ja hyljekin päässyt mukaan : ) Vaikka sitä on vuosien saatossa jotakin oppinut, niin silti tulee ihan liikaa syötyä näissä buffissa! Herkullista joulukuun jatkoa!
VastaaPoistaKiitos Heli ♥ Minulla oli useampi Harri Hylje kuva, jossa yhdessä mutrusuinen pikkumies hylkeen syleilyssä. Buffat voivat olla vaarallisia tuon ylensyömisen kanssa mutta pitäisi vaan aina muista se kohtuus ja rauhallisuus, sanoo nainen, joka pyöri laivasta autolleen... :D
PoistaHyvää lomaa teille!
Oi, mitkä herkkupöydät! :p
VastaaPoistaKiitos Jonna ♥ Tätä postausta tehdessä tuli nälkä...
Poista