Ihan vaan nopeasti piipahdan tänne blogin puolelle jakamaan vappupäivän brunssista muutaman kuvan. Saimme vappulahjaksi työpaikalta tryffeleillä maustettua hanhemaksaa Rougié Sarlat Bloc de Foie Gras d'oie Truffé. Koska aattona oli ahmittu lihaa kaksin käsin päätin tehdä vappubrunssista kevyemmän ja salaatti-hedelmä painotteisen.
Leipäjuusto maistuu aina ja myös vappuna ja sen kanssa toki jotain makeaa: mansikoita ja mustikoita. Koska olen allerginen tuoreille kirsikoille jouduin käyttämään tässä kirsikkasäilykettä.
Hanhenmaksaa uunista otetun lämpimän patongin päälle MUMS. Pakko myöntää, että se oli äärimmäisen hyvää vaikka hanhenmaksan kasvattaminen ei olekaan mieleeni. Onneksi Suomessa hanhia ei pakkosyötetä. Tryffelinmaku oli myös taivaallinen. Oppisikohan russeli etsimään tryffeleitä? Tosin niitä ei kasva Suomessa mutta kanttareilleja voisin sen opettaa etsimään.
Aamulenkillä poimittiin tämän kevään ensimmäiset valkovuokot! Nuo kuvissa vilahtelevat ihanat, vanhat ruokailuvälineet ostin muuten nyt talvella Loviisasta Krintistä joulukotien katselun lomassa. Harmittaa, että sain vain neljä paria...täytyy metsästää niitä lisää.
Meillä taisi olla vähän "vaaleanpunainen" vappu ainakin tukkaväristä päätellen..... :D
Lumohan kirjoitteli blogissaan alkuviikosta, että vaaleanpunainen on vapun väri!
Ja olihan se pakko tänäänkin juoda simaa ja syödä ihan vähän tippaleipiä sekä donitseja.
Me lähdetään nyt lenkille metsään sulattelemaan herkkuja. Miten teidän vappu sujui? Kävikö joku Ullanlinnanmäellä? Tai Mantan lakituksessa? Me jätimme tänä vuonna keskustan hulinat ihan
kokonaan väliin ja pysyimme tiiviisti täällä Espoossa.
Hyvää vappupäivän iltaa - huomenna sitten töihin pirteänä ja uuteen viikkoon :)
Aah mitkä vappuherkut ja komea on peruukkikin! Ullanlinnamäki ja Mantan lakitus on niin nähty, ettei enää jaksa. Mutta ei sitä koskaan tiedä, jahka saadaan muksut isoiksi, niin Kaivarissa jälleen hillutaan. :)
VastaaPoistaVappuherkut olivat hyviä mutta keveitä....ei ehkä se ankanmaksa :)
PoistaUllanlinnanmäellä olin viime vuonna. Mantalla pari vuotta sitten.
Kaivarissa on kyllä parasta juuri se, että siellä törmää vanhoihin tuttuihin. Tänä vuonna oli vielä näin hyvä kelikin.
Täällähän ei vappua juhlita, mutta näin sopivasti sunnuntaina oltiin sillä brunssilla, jossa tarjoilija kaatoi Ruinartin samppanjaa jatkuvalla syötöllä. Ihan paras vappubrunssi ikinä!
VastaaPoistaIhanaa kun valkovuokkoaika on alkanut kun saavutaan kotiin!
Kuvistasi päätellen teillä on ollut aika kulinaarinen vappu! Ei paha, ei paha... :) ja hyvä, että tarjoili oli valppaana kaatamassa.
PoistaMetsät ovat ihan valkoisenaan valkovuokkoja. Ja sinisenään sinivuokkoja.
Oi, mitkä vappuherkut! Ja aivan ihana pinkki peruukki. Todella kauniita kuvia. Aurinkoista iltaa sinulle!
VastaaPoistaKiitos Tiina :) oli ne aika hyviä! Tuo peruukki tarttui kerran mukaan Karvihuoneilmiöstä ja toimii oikein hyvin näin "juhlapäivinä".
PoistaAuriinkoista iltaa myös sinulle - ja kuvistasi päätellen siellä on ollut upea auringonlasku.
Oi voi teidän herkkujanne - nyt on pakko suunnistaa jääkaapille;)
VastaaPoistaPeruukki on upea!
Suunnista vaan...mulle tuli itselleni hetki sitten vähän nälkä ja hain lisää meloonia.
PoistaPeruukki on aikas HOT!
Mahtavat vappuhiukset :)
VastaaPoistaEn ole moneen vuoteen uskaltautunut enää Helsingin hulinaan. Ihan täällä Espoossa vietettin tämäkin vappu.
Ihanaa vappupäivän iltaa!
Pitäisikö mun värjätä tukka aniliinin punaiseksi kun kaikki niin kovasti tykkää - vitsi vitsi vitsi!
PoistaMukavaa vappupäivän iltaa Espooseen Outi!
Uuh, miten jotenkin nautin näistä kuvistasi. Niissä on jotain todella ihanaa vappuhenkeä. Katselin niitä "sillä silmällä" Instassakin ;).
VastaaPoistaIhanaa toukokuun viikkoa! Kyllä meitä nyt hemmotellaan <3.
Kiitos Rouva Sana :) Vappuhenkeä meillä kyllä oli. Johtuiko ehkä tukan väristä. Nyt nautitaan keltaisesta toukokuusta :)
Poista