Mansikasta olen useana kesänä tehnyt herkkua, jonka reseptin aikoinaan löysin Pirkka-lehdestä.
Viimeksi nyt juhannuksena tarjoiltiin tätä suussa sulavaa mansikkajälkiruokaa.
Mansikkaherkkua varten tarvitset tuoreita mansikoita, jotka perataan ja lohkotaan. Lisäksi sitruunamelissan lehtiä ja marenkia. Itse tykkään tehdä mansikkaherkun tähän korkeaan neliskulmaiseen lasiastiaan mutta toki mikä tahansa kulho käy. Kulhoon lisätään kerroksittain lohkottuja mansikoita, sitruunamelissan lehtiä ja marenkia. Olen joskus käyttänyt pikkumarenkeja vähän rikottuna täällä välissä mutta yhtä hyvin voi käyttää vaikka valmista isoa marenki pohjaa, jonka sitten vain murentaa pienempiin paloihin. Olen joskus käyttänyt vaihtoehtoisesti mintunlehtiä jälkkärissä mutta itse pidän sitruunamelissan mausta enemmän. Jos haluaa voi jälkkäriin vielä tipauttaa vähän sitruunanmehua.
Juhannuksen aikaan olin koristellut mansikkaherkun vielä syötävillä kukilla.
Äärimmäisen helppo mutta herkullinen jälkkäri - suosittelen! Loput mansikat käytettiin sitten juhannuspäivänä näin.
Minulta löytyi kotoa pussillinen kanapee leivonnaisia. Voitaikinaleivonnaisten päälle muutama tippa likööriä kostukkeeksi, päälle kermavaahtoa ja taas mansikoita. Makoisia :)
Taidan lähteä nyt hakemaan päivän mansikka annosta - slurps. Mukavaa perjantai iltaa kaikille :)
Nam!
VastaaPoistaMeillä on jääkaapissa perattuna kiitollinen mansikoita. Kohta ne dipataan suklaaseen ja nautitaan pinkin kuoharin kanssa, loman kunniaksi.
Tämä on sellainen mansikkaherkku ettei sitä koskaan jää yli :)
PoistaSuklaadipattuja mansikoita....nams niille ja skol teidän lomalle!
Ihanan herkullisen näköistä!
VastaaPoistaVoin sanoa Nonna, että oli myös herkullista ja aah, niin helppoa. Joskus sitä vain iskee sellainen laiskuus, että haluaa jotain nopeaa ja helppoa jälkkäriä ja tämä jos mikä on sellainen :)
Poista