Lettutaikinan ohje vanhasta keittokirjasta:
1/2 litraa maitoa
2 munaa
1 rkl sokeria
hiukan suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl voisulaa tai öljyä
Munat ja sokeri vatkataan. Vehnäjauhot ja maito lisätään vähitellen samoin suola. Jätä taikina seisomaan noin tunniksi, jos näyttää liian paksulta lisää vähän maitoa. Lopuksi lisää taikinaan voisula tai öljyä. Kun rasva on jo taikinassa et tarvitse kun ensimmäisen letun paistamiseen rasvaa ja säästyt myös käryltä. Ja sitten paistamaan!
Perinteinen mansikkahillo korvattiin näissä lettukesteissä hunaja- ja vesimelooni palloilla.
Mukavan makoisaa lauantai-iltaa!
Lettuja en olekaan tehnyt pitkään aikaan. Voi kuinka kauniisti olit laittanut letut tarjolle!
VastaaPoistaKiitos Nonna! Kattaus on puoliruokaa....oli itse ajatellut muuta jälkiruokaa mutta yleisön pyönnöstä tulikin sitten lettukestit :)
VastaaPoista